Informatie

Wat schuilt er achter de naam BB-lastic?

BB-lastic staat voor Back & Butt – elastic for elasticity. Het trainingsmiddel voor een bewuste en actieve achterhand.

Het idee

Na vele jaren actief te zijn in de paarden(sport) was mijn intresse voor een effectieve maar vriendelijke trainingsmethode gewekt. Omdat mijn eigen paard ‘extra ondersteuning’ nodig had in de training, raadde mijn osteopaat aan te longeren met een bandage om zijn achterhand. De onderzoeksresultaten van deze methode waren namelijk zeer positief. In de praktijk bleek dit snel te verschuiven en lastig te bevestigen. Wij vonden dat dit makkelijker moest kunnen! Vandaar dat wij de BB-lastic ontworpen hebben. Omdat het veel positieve reacties om ons heen bracht, hebben wij besloten om er nog meer van te maken en zoveel mogelijk ruiters (en paarden) blij te maken!

Productinformatie 

De BB-lastic zorgt voor een lichte stimulans en daarmee een extra bewustwording van het gebruik van de achterhand. Het is gemaakt van huidvriendelijk elastiek en het stevige band is makkelijk verstelbaar. Hierdoor kun je variëren in ‘druk’ en kan het voor elk paard een aanvulling op de training zijn. Daarnaast hebben wij gekozen voor een breed elastiek, wat ervoor zorgt dat de druk mooi verdeeld wordt en de band goed op zijn plek blijft zitten.

Bijproducten

Naast de activeringsband is het assortiment van BB-lastic uitgebreid met bijzetjes voor het longeren. Deze twee extra producten hebben wij bedacht om het effectief longeren opnieuw aantrekkelijker te maken. De bijzetjes kunnen makkelijk worden bevestigd en zijn op elke afstand bij te stellen. Uit veiligheidsoverwegingen hebben wij ervoor gekozen om plastic sluitingen te gebruiken die losgaan wanneer er enorme spanning op komt te staan.

 

Bestelinformatie en levertijd 

Zodra je bestelling is geplaatst ontvangt je van ons een bevestigingsmail. Gestreefd wordt om de bestelling binnen 3 dagen na betaling uit te leveren.